אופציה נוספת!!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/09/2000 | 11:00 | מאת: אברהם

שלום רב. גבר בן 55 לפניי שלושה חודשים עברתי צנתור. כאבים חוזרים . לאחר התייעצות עם קרדיולוג הומלץ על צנתור נוסף ואולי ניתוח. שמעתי כי בהדסה עין כרם, מתבצע תהליך המונע ניתוח ומנקה את העורקים. שאלתי היא האם אכן קיים דבר כזה, מה שמו המדוייק והאם הדבר ממולץ. כמו כן מעוניין בדעה נוספת, האם יש קרדיולוג ממולץ. אינני מעוניין בניתוח כלל וכלל. תודה רבה.

28/09/2000 | 20:27 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אין כזה מושג "מנקה את העורקים" באף מקום בעולם. יש טכניקות שונות "לפתיחת עורקים" במסגרת צנתור. יש טכניקות רבות, כולל בלונים למינהם, סליל תומך, מקדחה וכו' - ורק המצנתר בזמן הצנתור עצמו יחליט באיזו טכניקה להשתמש. זו המומחיות שלהם. אם העורקים מתאימים, אפשר לנסות אחת מטכניקות אלו. אם העורקים לא מתאימים וצריך ניתוח - אז עדיף ניתוח. הכל תלוי באנטומיה של העורקים הכליליים. מבלי לדעת כלל על האנטומיה של העורקים שלך, אם יש לך כאבים (אנגינה פקטוריס), אתה צריך להבדק על ידי קרדיולוג שיבחן את כל הנתונים, כולל דיסק הצנתור, וימליץ לך מה הכי טוב בשבילך. אם תרצה יותר פרטים כתוב לי ב e-mail תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה