חשמל ולב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/09/2000 | 20:19 | מאת: שמחה

מה ידוע לך על :congenital long q t syndrome? מהן הסכנות הנובעות מכך? מה היקף המחלה בישראל? האם יש קשר גנטי או נמצא גם ללא קשר גנטי?

26/09/2000 | 21:14 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מדובר בהפרעה (מורכבת) של ההולכה החשמלית בלב, הבאה לידי ביטוי בתבנית לא תקינה של האקג - הארכה של המקטע (long QT syndrome). המחלה יכולה להיות מולדת או נרכשת - לרוב בגלל תרופות. במחלה המולדת, הבעיה היא בגנים מסויימים. אבל זה פחות חשוב. מה שחשוב שאם ההפרעה משמעותית, יש סיכוי (קטן) שחולים אלו יפתחו הפרעות קצב חדריות טיפוסיות המכונות "טרסד דה פואה" וצרפתית... torsades de pointes - שיכול להתדרדר לפרפור חדרים (דום לב) - ומוות פתאומי. צריך לבדוק את כל בני המשפחה...!!! לראות אם גם להם יש הפרעה זו. וכן, צריך להבדק על ידי מומחה להפרעות קצב. מרפאה המתמחה בבעיה זו קיימת באיכילוב .. מומלץ תודה על תשומת הלב

27/09/2000 | 17:18 | מאת: לימור.ש

היי זאת שוב אני לימור להזכירך ששאלתי על דום לב אצל צעירים אמרתי לי שאחד הסיבות הן בגלל בעיות בהולכה החשמלית של הלב ובשאלה של שמחה כתבת שבא.ק.ג רואים את זה אם כך איך זה מגיע למצב של הפרעות קצב קטלניות ? במיוחד אצל ספורטאי שעובר בדיקות פעמים בשנה או אצל כל אחד שעובר א.ק.ג לפחות פעם אחת ואמורים לזהות את זה? תודה מראש ! חג שמח ושנה טובה , לימור !

27/09/2000 | 22:15 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הוא שאל על מצב מאוד ספציפי הנקרא long QT syndrome. את זה כן רואים באקג. אבל יש כאלו שמות פתאומי הוא הסימן הראשון למחלה. לכן לפני כן הם נחשבו בריאים לולא עשו אף פעם אקג. כך שאולי זה מה שהיה להם ... אבל אף אחד לא ידע. או אולי לא זה מה שהיה להם... וגם את זה אף פעם לא נדע. וחוץ מזה באמת יש עוד הרבה מצבים של הפרעות חשמליות שיכולות לגרום למוות פתאומי שבאמת לא רואים באקג רגיל. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה