עירפול בזמן התרגשות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/09/2000 | 22:38 | מאת: קארין

יש לי שאלה שאלתית: בת 29 אחרי ארוע מוחי קל מאוד לאחר הארוע ביצעו בדיקות וגילו מחסור בפקטור 5 בדם. במסגרת המעקב בבדיקת MRI גילו איזושהיא צלקת שלא פתרו את משמעותה עדיין ואני ממשיכה במעקב בינתיים שללו טרשת נפוצה . אני מספרת לך פשוט רקע כי הפנו אותי לחוות דעת של קרדיולוג לגבי זה שכאשר אני מתרגשת וזה לא חשוב ממה אם אני יושבת במסעדה, באמצע שיחה "ערנית" זאת אומרת שאני מדברת בהתרגשות ומסבירה משהו בדרך כלל בעבודה מופיע לי ערפול ואני אסביר: אני מרגישה שאני מתנתקת, יש לי כמו מן זרם , טישטוש בראיה והכל רק כמה שניות אם אני משתעלת או קמה זה עובר כאילו כלום אולי קצת חולשה וזהו. בזמן האחרון בעיקר בימי המחזור החודשי הדבר מתגבר וכולל גם זעה קרה ולפעמים בחילה הנוירולוג הפנה אותי לחוות דעת קרדיולוג אולי מדובר בהפרעות של קצב הלב קצב איטי או מהיר הוא הסביר גורם לתופעות הללו. בדרך כלל הדופק שלי נע בין 50-70 זה נורמלי לא ? אבל אולי אם הוא פתאום מתגבר בגלל התרגשות יכול להיות שאלו התופעות שהוא יכול לגרום ? עד כדי כמעט התנתקות מוחלטת וטישטוש כזה ? ד"ר אילן יש תרופה למכה החדשה הזו ? אני כל כך מיואשת ולמיון עם כל הכבוד כבר אין לי כוח לראות תוכל להמליץ לי על איזשהו רופא אלטרנטיבי שאולי יעזור לי . כל טוב, קארין.

22/09/2000 | 13:47 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הפנו אותך לקרדיולוג כיוון, שחשב מי שחשב, שאולי יש לך הפרעה בדופק (איטי) הגורמת לך נטייה לעילפון. לתגובה זו קוראים "רפלק ואגו-וגאלי" והיא יכולה לגרום למשהו לאבד הכרה ממש. רק שלשום אחד הרופאים שלנו שדיבר מול רופאים אחרים, תוך גדי דיבור איבד את הכרתו ...מהתרגשות. קורא במשפחות הכי טובות. לכן, במקרה שלך הייתי ממליץ לך לעשות הולטר 24 שעות ולראות מה קורה לדופק שלך. אם בדיוק באותו יום לא יקרא כלום... זה שולל את האפשרות שהתופעה תלזור בהמשך. אז אפשר לעשות עוד הולטר ל 48 ש' או בדיקה אחרת. ומאידך, אם במקרה ההולטר הראשון יראה משהו לכיוון הרפלקס הזה, אפשר יהיה להמשיך משם. ותאמיני לי, יש עוד בדיקות אפשריות שקרדיולוג יכול לבדוק אצלך, על ידי כל מיני בדיקות. זהו בשלב זה. לכי לקרדיולוג. ואשמח לשמוע מה הוא אומר. תודה על תשומת הלב

22/09/2000 | 13:49 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בתשובה הקודמת, כמובן שהתכווני ..."לא" שולל את האפשרות...

23/09/2000 | 14:59 | מאת: אסתי-קינייסולוגית

לקארין אני מציעה לך לעבור טיפול קינייסולוגי. לעבור בעזרתו מן בדק בית כללי. אולי לכל התופעות שציינת יש הסבר רפואי אורגני ,אבל ברור לי שהמקור הוא אחר. בריאות שלמה ושנה-טובה אסתי.

23/09/2000 | 19:07 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תסבירי בבקשה לבאי הפורום באיזה טיפול מדובר ומה עקרונותיו. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה