spect

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/09/2000 | 21:36 | מאת: שי שלזינגר

אני פראמדיק במד"א. בגלל שבתחנה שלי אין הרבה מקרי טראומה אני מטפל בעיקר במיקרים קרדיולוגיים. אני גם מאד מתעניין בנושא הקרדיולוגיה לא רק באספקט של רפואת חירום. לאחרונה שמעתי מחבר שלי (בן 35 לאחר אוטם פוסטריורי) שבנוסף לבדיקת המאמץ החצי-שנתית שלו הוא עבר גם בדיקת הדמיה לאחר מאמץ הנקראת spect. במקום לצין אילו פרטים הצלחתי להבין ממנו על הבדיקה (הזרקת ליתיום וכד' ) אבקש ממך אם זה אפשרי שתעדכן אותי בפרטי בדיקה זו כמה שניתן. אשמח גם אם תוכל להמליץ לי על אתר כל-שהו שבו ישנו מידע על בדיקה זו. לתשובתך אודה. שי.

21/09/2000 | 15:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זאת בדיקה עם טליום (לא ליטיום.... ) שהוא חומר רדיואקטיבי ההולך לאן שהולך הדם. עושים את השלב הראשון במאמץ ומשבים את התוצאות לשלב השני, במנוחה. אם יש אוטם בשני המקרים הדם לא יגיע - כי יש צלקת. אם יש הצרות, הדם יגיע במנוחה אך לא במאמץ - זה נקרא "איסכמיה" ואם הממצא משמעותי אולי צריך גם צנתור. אם גם במאמץ וגם במנוחה מגיע דם - העורקים פתוחים. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה