כולסטרול, טריגליצרידים ואורי גבוהים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/09/2000 | 06:22 | מאת: דודו דןןד

בבדיקת דם נמצאו כולסטרול גבוה, טריגליצרדים מאד גבוה וחומצה אורית גבוהה. מה הסיכונים? כיצד מפחיתים את הטריגליצרדים ואת החומצה האורית?

18/09/2000 | 08:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

דיאטה נכונה, ירידה במשקל, ותרופות. תלוי כמה הערכים גבוהים. תודה

18/09/2000 | 08:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

דיאטה נכונה, ירידה במשקל, ותרופות. תלוי כמה הערכים גבוהים. תודה

20/09/2000 | 02:31 | מאת: ד"ר יובל רבינוביץ

ריכוז גבוה של כולסטרול וטריגליצרידים מסכן אותך למחלות כלי דם שונות, בפרט התקפי לב, אירועים מוחיים, אוטמים בכליות ובאיברים אחרים. עם זאת, עדיין לא ניתן להסיק דבר מהנתונים שמסרת. הכל עניין של כמות. יש מספר סוגי כולסטרול, המכונים בפי העם "הכולסטרול הטוב" ו"הכולסטרול הרע". היחס ביניהם הוא משמעותי מאד בקביעת מידת הסיכון. הרופא שלך יוכל לסייע לך בנושא. היחס בין מרכיבי הכולסטרול השונים יכול להשתפר בעקבות דיאטה מתאימה, פעילות גופנית ותרופות המיועדות לכך. פעולות אלה משפיעות גם על הטריגליצרידים. לגבי החומצה האורית (הקרויה בעברית תקנית חומצת שתן) המצב הרבה פחות ברור. הסיכונים הכרוכים ברמה גבוהה של חומצת שתן הם שקיעת גבישים שלה בפרקים, ברקמות החיבור ובכליות, וגרימת דלקת פרקים מכאיבה (הפודגרה המפורסמת), אבנים בכליות ואי ספיקה כלייתית. למרות זאת, יש אנשים רבים שאצלם ריכוז חומצת השתן בדם הוא גבוה מבלי שמופיעים סיבוכים אלה. הדעות בספרות המקצועית באם לטפל במצב זה הן חלוקות. רוב הרופאים שאני מכיר, ואני בכלל זה, ממתינים להופעת סיבוך כלשהו של המצב, ואז מתחילים בטיפול, שהוא תרופתי.

מנהל פורום קרדיולוגיה