קבוצת סיכון ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/09/2000 | 22:14 | מאת: אופירה

שלום לך. שני הורי סבלו ממחלות לב . אבי קבל התקף לב בגיל 50 ונפטר בגיל 57. אמי נפטרה השנה בגיל 72 לאחר שנים רבות של מחלות לב: ניתוח מעקפים שהחזיק 8 שנים, אי ספיקה של המסתם ומחלות שונות נוספות: סכרת , לחץ דם וכו. היא מאד סבלה לפני מותה ולמעשה נפטרה מאי ספיקה של הריאות. שאלתי היא עד כמה אני נמצאת בסיכון? אני בת 44. יש לי רמת שומנים גבוהה ואני מקבלת ליפידל 20 מג. לפני שנים אובחן אצלי mvp ללא סימפטומים חוץ מפלפיטציות ופעימות מוקדמות. זה לא ממש מטריד אותי (אני יודעת להפסיק אותן ע"י שיעול חזק). אני יותר מודאגת לגבי העתיד. האם יש איזה בדיקות שמומלץ לעשות? או טיפול מונע כמו ויטמינים למשל? תודה על עצתך.

17/09/2000 | 18:22 | מאת: ד"ר אילן קיציס

חשוב שהכולסטרול יהיה מאוזן היטב, ואם יש לך לחץ דם גבוה לסדר אותו אופטימלית. חשוב להיות במשקל הנכון, לא לעשן ולעשות פעילות גופנית. סיפור משפחתי של מחלת לב אצל ההורים הוא גורם סיכון. נגד זה לא נותר לעשות דבר. מה שאפשר לעשות הוא לטפל בגורמי הסיכון ההפיכים. לגבי הורמונים וויטמינים - הנתונים לא מצביעים על תועלת ממשית. אבל זה גם לא מזיק. הדיאטה צריכה להיות מאוזנת - פחות שומנים מהחי, פחות לחם ופשטידות וחמאה, ויותר דגים, סלטים ושמן לסלט. ומעט מלח. כל יתר בידי שמיים

מנהל פורום קרדיולוגיה