לחץ דם לא יציב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/08/2001 | 19:11 | מאת: אריאל

מחבר: אריאל תאריך: 11-08-2001 01:27 ד"ר קיציס שלום, אני חוזר שנית (עם תוספת)על שאלה ששלחתי ב-11.8 ולא קבלתי מענה תודה על התייחסותך. לא הבהרתי את עצמי כראוי, מאחר והמדידות שעשיתי מצביעות על לחץ דם לא יציב, אני מעוניין לדעת: 1.האם לחץ דם 150/90 לא מאפשר לבצע בדיקת מאמץ? - כן/לא 2.האם טריטייס 2.5 יוריד את לחץ הדם? - כן/לא 3.האם לקיחת טריטייס מאפשרת הורדת המינון או הפסקה של הנורמיטן?- כן/לא 4.האם ללקיחת טריטייס יש תופעות לוואי?- כן/לא 5.האם ניתן לקחת הכדורים בערב במקום בבוקר? - כן/לא תודה אריאל

22/08/2001 | 00:14 | מאת: ד"ר אילן קיציס

התשובות לכל השאלות שלך יכולות להיות כן. אבל.... חשוב לשבת מולך ולבחון את כל הנתונים הקליניים ועלפיהם להחליט מה אתה צריך. 150/90 לא מונע בדיקת מאמץ. לטריטסה יש תופעות לוואי בעיקר שיעול יבש ועוד. האם זה יוריד את לחץ הדם - אף אחד לא יכול להבטיח לך ללא נסיון - וזה תלוי גם במינון. במקומך, אני הייתי מתנסח בצורה יותר אפקטיבית... לדוגמא - מה בדיוק הבעיה הרפואית ??? בתוספת הפרטים - ועל פי כל אלו לבנות תוכנית טיפולית אופטימלית... תודה

22/08/2001 | 18:55 | מאת: אריאל

ד"ר קיציס שלום, לאור הערותיך להלן העובדות וההתלבטויות עברתי ניתוח מעקפים לפני 5 חודשים. לאחר הניתוח נאמר לי לקחת נורמיטן 2.5 מ"ג. המינון עלה ל-50 מ"ג כשבועיים לאחר הניתוח מאחר והתלוננתי על תחושות של דופק לא יציב וכל זאת ללא בעיה של ל"ד גבוה. לפני כחודש הגעתי לבדיקת מאמץ, הבדיקה נדחתה מאחר ולחץ הדם היה 150/90 ונאמר לי שלא כדאי להתחיל בבדיקה מאחר ולא אוכל לסיימה עקב לחץ הדם ההתחלתי. גם לקראת הבדיקה שנדחתה נבדק לחץ הדם והיה בערכים די דומים. ל-2 הבדיקות הגעתי לאחר שבאותם הימים לקחתי נורמיטן, לא נתנה לי כל הנחיה בנושא. בבדיקות לחץ דם שנעשו מספר ימים לחץ הדם נע בין הערכים 150/90, 130/80 ,140/90, 125/85 (נראה לי שאי היציבות נובעת מהתרגשות). יש לציין שכל אותה תקופה הרגשתי עייפות ורצון לנמנם במשך היום. רופא המשפחה המליץ לקחת טריטייס 2.5. התחלתי לקחת טריטייס בבוקר ואת הנורמיטן העברתי לערב (העייפות פחתה). בעוד שבוע אני אמור לעבור את בדיקת המאמץ מאחר ונאמר לי רק עתה כי ביום הבדיקה לא לקת נורמיטן שאלותי שהוצגו אליך היו: 1.האם עם ל"ד 150/90 ניתן לבצע בדיקת מאמץ? 2.האם מותר לשנות את זמן לקיחת הנורמיטן לערב 3.האם לקיחת טריטייס תאפשר הפסקת לקיחת נורמיטן? 4.האם אפשר לעשות נסיון של שבוע או יותר בלי נורמיטן, רק עם טריטייס. אני מקווה שבהבהרתי את עצמי. תודה אריאל האם תוכל לשלוח ל-email שלי את מס' הטלפון שלך?

מנהל פורום קרדיולוגיה