MVP

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/09/2000 | 01:10 | מאת: שרון

אדון נכבד הייתי רוצה לקבל ממך מידע כלשהו על המחלה MITRAL VALVE PROLAPS או איך שאמרו לי MVP. את המחלה גילו לי לפני כחודש ומאז אני מאד מודאגת. אז אם תוכל לספר לי קצת על המחלה ועל הסימפטומים שלה הייתי מודה לך מאד. שרון.

15/09/2000 | 14:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

MVP או צניחה של המסתם המטראלי היא מחלה בעלת ספקטרום גדול מאוד. החל מ "ממצב" (ולא ממש מחלה), ועד מחלה קשה שמצריכה ניתוח. מדובר בנפילה שע אחד (או שני) העלים של המסתם המטראלי לתוך העלייה בזמן התקווצות החדר. יש מקרים קלים בהם אין אי ספיקה של המסתם (כלומר אין חזרה של דם מהחדר לעלייה), במצבים אלו צריך לעקוב ולראות מה קורה. במצבים הקשים עם אי ספיקה משמעותית של המסתם והתחלה של פגיעה בחדר השמאלי - צריך לנתח. ובמקרי הביניים צריך לעקוב ולראות האם יש החמרה הדרגתית. ברוב הגדול של המקרים זו מחלה קלה בלבד. צריך לקחת טיפול אנטיביוטי מונע זיהומים - כאשר המסתם פגום ויש אי ספיקה שלו, לפני פעולות כירורגיות (ובעיקר טיפולי שיניים) אשר יכולים להחדיר חיידקים לגוף. חיידקים אלו, אם המסתם פגום, יכולים להתיישב עליו ולגרום למחלה המכונה אנדוקרדיטיס חיידקית ובקצרה SBE. איך מתואר האקו לב אצלך?? הפרטים האלו יעזרו להיות הרבה יתר ספציפי תודה על תשומת הלב

16/09/2000 | 13:03 | מאת: שגית

לשרון אני בת 36 וסובלת מהתסמונת מזה 13 שנים. באקו לב התגלתה צניחה קלה של המסתם. הבעיה שמזה 13 שנים אני סובלת מתופעות לא נעימות של פעימות מוקדמות, דפיקות לב וכדומה. עשיתי ברור מקיף כולל הולטר ל24 שעות, א.ק.ג בזמן שאני לא מרגישה טוב וכל התוצאות הן בגדר הנורמה.פשוט צריך ללמוד לחיות עם התופעות ולעקוב. וכמו שהרופא אמר לקחת אנטיביוטיקה במצבים הדורשים זאת. חיזקי ואימצי. ותדעי שאם אין לך תופעות אז את בת מזל. לצערי התופעה עברה בתורשה גם לבתי. שגית

16/09/2000 | 21:42 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תודה לך על התוספת

מנהל פורום קרדיולוגיה