כולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/05/2000 | 19:17 | מאת: וויליאם

שלום. גיל: 33 כולסטרול: 277 טריגלצרידים: 247 HDL: 45 LDL: 182 קראתי באחד המאמרים, שכאשר הכולסטרול הרע הוא כ- 150-180 אז המצב לא תקין. בבדיקות דם שערכתי בקופ"ח גבולות הנורמה היו 78-185. אז מה זה אומר באמת ? האם עלי לפנות לרופא לקבלת טיפול תרופתי ? האם תוכל גם להסביר את משמעות הטריגליצרידים בענין הכולסטרול ? תודה מראש.

10/05/2000 | 01:32 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הכולסטרול ה"רע" שלך באמת גבוה וגם הטריגליצרידים מעט מוגברים. אם יש לך איזה גורם סיכון נוסף למחלת לב (כדוגמת עישון, יל"ד, סוכרת או סיפור מישפחתי של מחלות לב) - אני מאוד ממליץ לטפל בתרופות. בעבודות מחקר גדולות, מניעה ראשונית (לפני ההתף הראשון) ב"בריאים" עם ערכי כולסטרול דומים לשלך היתה מאוד יעילה בהפחתת הסחכיו להתקף לב ראשון. תשאל את הרופא שלך. אם אתה במיוחד שמן או הדיאטה שלך כוללת הרבה שומנים וממתקים שווה קודם לנסות לשנות את הדיאטה - אך אם הדיאטה "נורמאלית" תתיעץ ברופא שלך בקשר לתחילת טיפול בתרופות מקבוצת הסטטינים. תודה על תשומת הלב

10/05/2000 | 13:16 | מאת: וויליאם

ד"ר קיציס שלום, בהמשך להודעתי הראשונה, אני רוצה להוסיף שאינני שמן 176/75, אין לי סיפור משפחתי של מחלות, אינני מעשן, אינני שותה משקאות חריפים. סוכר בדם 95, אינני מרבה בממתקים, אולם אני אוהב לאכול מידי פעם חמאה, אוכל הכולל גבינה צהובה וגם בשרים (סטייקים) - בערך פעם/פעמיים בשבוע. האם תוכל לחדד את תשובתך לאחר נתונים אלה. תודה.

20/05/2000 | 11:22 | מאת: YOSI

שלום רב!! גיל 40 כולסטרול לפני טיפול 330 כולסטרול אחרי טיפול בכדור LIPITOR 10 MG התקבלה תוצאה של 180. האם עלי להמשיך בלקיחת הכדור לפי הוראת רופה המשפחה או שניתן לישמור על רמה זו ללא כדור ( יש היסטוריה של מחלת לב במשפחה) שומר על דיאטה מבצע פעילות גופנית.

22/05/2000 | 00:27 | מאת: ליאורה

ד"ר קיציס שלום רב, שאלתי: מדוע הרופאים שנתקלתי בהם ( בעיקר רופאי משפחה) מטפלים בבעיות כמו קולסטרול , וטריגליצרידים אך ורק ע"י תרופות זה נכון שהם שולחים את החולה קודם כל לדיאטנית אך הם עצמם לא מתמודדים עם שיטות שהוכיחו עצמם כמו תוספי מזון וויטמינים שונים. לדוגמא : ע"י לקיחת ויטמין E יש השפעה ישירה על מולקולת ה-LDL הויטמין אינו מאפשר למולקולה להתיישב בכלי הדם. ברור לי שההסבר שרשמתי אינו מדעי אך בפועל זה עובד ושמעתי זאת מרופא. כמו ויטמין E יש דברים נוספים טיבעיים וללא תופעות לואי שניתן להמליץ, אבל כפי שזה נראה הרופאים כלל לא מעסיקים עצמם בסוגיה.???

22/07/2000 | 10:34 | מאת: ציון

>>האם עלי להמשיך בלקיחת הכדור לפי הוראת רופה המשפחה או >>שניתן לישמור על רמה זו ללא כדור ( יש היסטוריה של >>מחלת לב במשפחה) מהניסיון האישי שלי לא רק שאתה חייב להמשיך, אם תפסיק הכולסטרול יקפוץ לך הרבה מעבר ל330 הקודם שלך. לדעתי, ואינני רופא, הכבד מדוכא ע"י התרופה, והוא עובד קשה יותר כדי לייצר כולסטרול. ברגע שהמדכא לא בסביבה העוצמה החדשה שהוא פיתח מקפיצה את הערכים לערכים גבוהים יותר. הבעיה שאין אלטרנטיבה. וכאן השאלה היא לרופא: יש אלטרנטיבה במקרה כזה?

מנהל פורום קרדיולוגיה