שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/09/2009 | 18:46 | מאת: רונן

שלום רב, אני בן 24 ולפני כשנה וחצי אובחנתי כסובל מיתר לחץ דם ע"י רופא המשפחה.מבדיקה במרפאה יצא לי ל"ד של 150/100 והוא התחיל לתת לי מיידית לאחר מדידה זו 10 מ"ג אנלדקס כל יום מה שעזר לל"ד התחתון (הוא נע מאז סביב 70-85) וגם לגבוה קצת(הוא נע מאז 110-130).הוא לא בדק כלום,נתן כדורים מאז וזה הכל.העניין הוא,וגם ששאלתי את הרופא משפחה הוא אמר שלכל אחד יש סימנים אחרים,אבל העניין שלי שיש לי לחץ מאוד גדול בראש ממש כאילו הוא עומד "להתפוצץ" כשיש לי עליה בל"ד(ככה גיליתי את זה בעצם)ולעיתים תחת טיפול של כדור זה לא עוזר ואז אני מודד יוצא לי איזה 140/90(תחת נטילת כדור)ואז שקורה כזה "התקף" אני לוקח עוד כדור וזה עוזר אז לרוב אני תחת טיפול של כדור אחד ביום אבל פעם בכמה זמן מגיע עוד כדור לתגבור כי זה הדבר היחיד שעוזר להתקף.תמיד ששאלתי אותו אם צריך עוד בדיקות הוא אמר שלא כי הוא עשה לי בדיקות דם רגילות ושזה מספיק. אני יודע שיתר ל.ד שלי הוא לא תסמונת החלוק הלבן בוודאות כי הוא גם היה גבוה בבית. נוסף לזה תמיד היה לי מאז ומעולם גם דופק גבוה סביב ה-85-90 במנוחה ובכל מאמץ קטן הוא מזנק במהירות מעלה.אינני יודע אם האנלדקס אמור גם להסדיר את הדופק אבל אם כן הכדור לא עושה את זה. עוד דבר שיש לי זה כאבי ראש תמידיים ובהם הנוירולוג אמר לי לטפל באלטרול כל יום כי הוא טוען שזה מלחץ בלימודים(אני סטודנט). קראתי שיכולות להיות הפרעות בבלוטת יותרת הכליה או דברים אחרים הל"ד ותמיד עונה לי באותה תשובה של "הכדורים עוזרים וזה מה שחשוב". התייעצתי בפורום של יתר ל.ד ושם הרופא נתן לי המלצה של כמה בדיקות. חזרתי לרופא משפחה בנסיון לשכנעו שוב שיבדוק האם יתר ל.ד שלי הוא משני ואחרי שהוא המשיך לסרב בסוף הוא השתכנע לתת את חלקן. אחת הבדיקות שהנפרולוג בפורום המליץ זה בדיקה שנקראת אקו לב כדי לשלול פגיעה באיבר מטרה(ככה הוא הגדיר את זה בתשובתו). רופא המשפחה מסרב לתת את הבדיקה הזו בטענה שהא.ק.ג שלי תקין. הוא גם לא נתן לי שום בדיקה אחרת כמו מבחן מאמץ,הולטר ל.ד,הולטר לב וכד'.רק א.ק.ג אצל האחות. הייתי שמח לדעת מהי המלצתך לגבי אקו לב או בדיקות אחרות לאור המקרה שלי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
02/09/2009 | 21:47 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, ודה על פנייתך אלינו... בהחלט כדאי לבמצע בדיקת אקו לב, הולטר לחץ דם, מבחן מאמץ לב. גם לגשת לבדיקת רופא קרידולוג. יומלץ לך לחאר הבדיקה של רופא קרידולוג אילו בדיקות עליך לעבור, אם בכלל. אין ספק שיל"ד בגיל צעיר דורש בירור מקיף. בהתאם לכך יש לפעול. בברכה, דר' דדשב

03/09/2009 | 01:52 | מאת: רונן

האם מלבד שלושת הבידוקת שציינת(אקו לב,מבחן מאמץ,הולטר לחץ דם)אשר גם הנפרולוג בתשובתו המליץ לי היית ממליץ על עוד בדיקות שקשורות ללב כמו הולטר לב או בדיקות אחרות שאתה מכיר בתור קרדיולוג?

מנהל פורום קרדיולוגיה