svt

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/09/2000 | 11:14 | מאת: שחר

במהלך ´± השנים האחרונות יש לי התקפי דופק מהיר ©בזמן מנוחה מוחלטת¨ ­ עד °°² פעימות בדקה® התופעה היא בתדירות של כאחת לשנה® אני כעת שוקלת להכנס להריון® האם עלי להערך לכך באופן מיוחד עם תרופות?

13/09/2000 | 21:51 | מאת: ד"ר אילן קיציס

SVT היא הפרעת קצב שבאמת יכולה להופיע בתדירויות שונות. אם אצלך זה לעיתים קרובות קיימת אפשרות "לצרוב" את המוקד הגורפ להפרעת הקצב. לחליםין אם הפרעת הקצב באה לעיתי נדירות אפשר גם לא לטפל בכלל. בקשר להריון, לכשעצמה הפרעת הקצב לא בעיתית וגם לא הטיפול בזמן מאורע חריף. ומאידך בהריון יכולה להיות ירידת לחץ דם (בגלל העובר שלוחץ על וריד מרכזי בבטן) ואם במקביל תופיע הפרעת הקצב זה באמת יכול לגרום לל"ד נמוך.. נמוך מדי. אני ממליץ לך ללכת למומחה להפרעות קצב (יש כאלו מרפאות בבתי החולים הגדולים - וגם באיכילוב). שם תיעשה הערכה מה עדיף לך. צריבה או תרופ]ות או כלום... תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה