השפעת לחות על הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/07/2001 | 00:32 | מאת: גלי

לרופאי הפורום שלום רב אבי הוא חולה לב שעבר אירוע לפני שנים רבות ומאז קיימת השפעה גדולה של לחות גבוהה על תפקוד הלב. במיוחד במידה והוא נמצא במקום ממוזג ויוצא למקום חם ולא ממוזג הוא מתחיל לחוש ברע. האם יש תכשיר טבעי אותו הוא יכול לקחת? אבי שמע שיש שימוש באצות ים לבעיה זו האם הדבר נכון? כיצד ניתן לרכוש כדורים מתאימים? לתשובתכם המהירה אודה

09/07/2001 | 10:19 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא רנאה לי כל קשר בין הלב של אביך ללחות. מאידך יש קשר בין לחות ותנאי מזג אויר לבין ההרגשה שלו (וגם של אנשים ללא מחלת לב). אם יכולתו הגופנית והכושר שלו נמוכים ו/או יש לו אי ספיקת לב - הוא יסבול יותר בגלל תנאי מזג האויר. ואין כל טעם באצות וכו' - זה באמת נראה לי לא יעיל ולא קשור לבעיה הצפציפית הזאת. שימנע מיציאות בשעות החמות והלחות של היום וזהו או שילך בקניונים... תודה על תשומת הלב

09/07/2001 | 14:31 | מאת: גלי

דר' קיציס שלום תודה על תשובתך. אכן כושרו של אבי ירוד וכנראה שההשפעה נוצרת כתוצאה מכך. בנוגע לאצות - האם באמת קיים תכשיר שכזה המסייע ללב? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה