לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/07/2001 | 22:06 | מאת: דניאל

לאחרונה עשיתי מעקב על לחץ הדם שלי במשך כשבועיים. לחץ הדם נע אצלי בתקופה זו בין 160/100 ל 135/90. בביקורי אצל רופאת המשפחה היא אמרה לי שלחץ הדם שלי גבולי ונתנה לי טיפול תרופתי בשם tritace 2.5. כמו כן הנחתה אותי לפעילות גופנית ואכילה מבוקרת. שאלתי היא האם במצבי עלי לקחת את התרופה להורדת לחץ דם או שמספיקה דיאטה דלת מלח וכו' על מנת להתגבר על כך. תודה מראש , דניאל

09/07/2001 | 10:22 | מאת: ד"ר אילן קיציס

האם היתה זו מדדיה אחת בלבד ??? חשוב מאוד להגדיר האם באמת יש לך לחץ דם גבוה מתמשך. יתכן שכן. ערכים כמו שציינת בהחלט חשודים. אני הייתי מודא (על ידי מדידות חוזרות תכופות) האם יש לך לחץ דם גבוה - ואז מתחיל טיפול. זכור - טיפול ביל"ד הוא ככל הנראה לכל החיים ! ואם יתברר שיש לך יל"ד - עליך לקבל טיפול, העיקר שלחץ הדם יהיה מאוזן !! תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה