ניתוח לתיקון או החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/07/2001 | 09:11 | מאת: ש.ש.

ד"ר קיציס שלום אני אמור לעבור ניתוח לתיקון או החלפת מסתם שמאלי (MVP), אני כמובן מקווה שיתאפשר תיקון. עדיין איני יודע אם יש צניחה של שני העלים קדמי ואחורי או רק קדמי, לכן אני אמור לעבור צילום על ידי החדרת צינור מצלמה לבית החזה (איני זוכר את שם הבדיקה אודה לך אם תעזור לי בכך). שנית קיימות בעולם היום שיטות חדשות לביצוע הניתוח (לדוגמה בעזרת רובוט, המאפשר דיוק רב יותר, ממזער את פתיחת בית החזה, מקל על ההחלמה ומפחית סיכוני זיהום). האם שיטות אלו מיושמות בארץ ואם כן היכן? ואם לא מיושמות, מתי להערכתך שיטות אלו יאומצו? בתודה ש.ש.

04/07/2001 | 22:09 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תיקון המסתם (בעיקר העלה הקדמי) הוא יותר אומנות מאשר טכניקה. הכל נעשה ידנית לא על ידי רובוט (זה למטרה אחרת). המומחים הגדולים בעולם יושבים בטורנטו במאיו קליניק ובצרפת - אבל כמעט כל הכירורגים בארץ יודעים לתקן מסתמים. ובכל זאת יש מומחים יותר מאחרים. (בעניין זה תכתוב לי ב אמייל). הסיבוכים בתיקון המסתם נמוכים מאוד - שבירי אחוזים. ולאחר הניתוח - אם הכל בסדר אתה יוצא כמו חדש. כלומר ללא כל מגבלה עם מסתם תקין. הבדיקה שאתה צריך לעבור היא אקו דרך הושט. להסתכל על המסתם מקרוב ממש. חייבים לעשות לך בדיקה זו גם בזמן הניתוח, כשאתה עדיין מורדם. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה