ניתוח שיפוץ /החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/07/2001 | 14:43 | מאת: סימה

ברצוני לקבל פרטים על ניתוח החלפת מסתם עבור חולה בן 62 . צניחת המסתם היא מולדת ולאחרונה התברר שיש להחליפו . אני רוצה לקבל פרטים על קושי הניתוח , אחוזי הצלחה, מידת הסיכון ותהליך השיקום . בתודה רבה מראש

02/07/2001 | 22:20 | מאת: ד"ר אילן קיציס

האם חייבים להחליף את המסתם או אפשר רק לתקן אותו. התמותה בהחלפת המסתם בערך 3-4% בעוד בתיקון המסתם רק 2-3% - וזה משמעותי. לגבי השיקום זה מאוד אינדיבידואלי- מבנה גוף, מחלות רקע, כושר גופני וכו' את מוזמנת, איתו, אם את רוצה, למרפאת מסתמים באיכילוב (אני), שם אפשר יהיה לדיין יותר לעומק - טל' 6974624 תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה