איסכמיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/06/2001 | 15:38 | מאת: דני

שלום!! לאבא שלי, בן 45 היו כאבים בחזה. בדקת מיפוי לב הראתה איסכמיה משמעותית ועדיין יש לו קשיי נשימה וכן כאבים (אומנם הרבה פחות חזקים). מה זה איסכמיה?האם היא יכולה לגרום לכאבים הללו? וממה כדאי להמנע עד בדיקת הצנטור? מה הטיפול בדרך כלל? ועד כמה זה רציני? הבדיקות האחרות (א.ק.ג והשאר) לא הראו שום דבר חריג. האיסכמיה היתה קטנה\בינונית תודה רבה.

29/06/2001 | 19:35 | מאת: ד"ר אילן קיציס

איסכמיה משמע "לא מגיע מספיק דם" ללב. אם הוא סובל ממיחושים בחזה וקשיי נשימה עליו להמנע מכל פעילות אשר מביא אותו קרוב לתחושות אלו. כמובן, עד לצנתור. יתרה מכך, גם תוך המתנה לצנתור, אם יהיה לו מאורע אחד קשה יותר ו/או במנוחה ו/או מלווה בהזעה, חולשה קשה חרחורים או כל דבר "רע" אחר - שיפנה למיון. יתכן שיקדימו לו את הצנתור. הכי נורא זה שיהיה לו התקף לב בזמן ההמתנה. ושהוא לא ילך למיון בגלל שהצנתור בעוד שבוע... תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה