לד"ר קייצס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/06/2001 | 09:12 | מאת: יפעת

אני בת 30 אתמול היית אצל מומחה להפעות קצב בבהח" השרון בפ"ת מכיון שלפני כ3 שנים היה לי 2 ארועים של SVT האמת שהוא דאג להרגיע אותי שזה לא מסוכן כי כתוצאה מכל נגרם לי החסרת פעימה ואמר גם שהמון אנשים סובלים מזה בעיקר נשים צעירות ושאפשר לחיות עם זה עד 120 אבל הוא הציע לי את הצריבה הזאת ואמר גם שיחד עם הצריבה קיים סיכוי שהאבלציה לא תצליח ואז יהיו סיבוכים ויצטרכו להכניס קוצב לב ויהיה ממש סיבוך אומנם הסיכוי קלוש אבל קיים השאלות הם כאלה 1. האים באמת חיים עם הפרעה כזאת כל החיים 2. האם כדורים שרשם לי יעזרו (דרלין 3. האם קיים סיכון באבלציה שיהיה סיבוך? אשמח אם תענה לכל שאלותי בסובלנות [ תודה רבה

28/06/2001 | 21:16 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן, אפשר לחיות עם זה - אבל למה, אם אפשר לטפל בזה. הצריבה לרוב מצליחה מאוד ולעיתים מאוד רחוקות יש סיבוך המצריך החדרת קוצב לב. וזה באמת לא טוב. מאידך, אם בזמן הפעולה צריך לצרוב קרוב מדי למקום אסטרטגי - אפשר להמנע מהפעולה. לגבי צריבה, תרופות או כלום - הכל תלוי בעוצמת הכאבים וכמה החולה סובל. אם זה לעיתים רחוקות מאוד, באמת לא צריך לעשות כלום. אם מאידך, ההתקפית תכופים ו/או החולה מתעלף וכו' (פגיעה משמעותית באיכות החיים), בהחלט אופצית הצריבה באה בחשבון. את זה את צריכה לסגור עם הקרדיולוג שלך. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה