דקירות בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/09/2000 | 15:05 | מאת: מינה

בעלי עבר התקף לב לפני שנתיים ( בגיל 43) כל הבדיקות תקינות אולם לעתיים הוא חש דקירות באזור הלב, נאמר לו שזהו סמפטום פסיכוסומטי אולם הדקירות מוחשיות ולעתים מדאיגות, האים זהוא מצב נורמלי אצל חולי לב ? כמו כן בשנה האחרונה הוא הפסיק לעשות פעילות גופנית ועלה במשקל האים זה יכול לקרב את הסיכוי להתקף נוסף? (הוא נוטל בקביעות את התרופות ) תודה.

13/09/2000 | 22:22 | מאת: ד"ר אילן קיציס

דקירות בלב הן דבר מאוד לא טיפוסי להתקף אנגינה פקטוריס (כאבי ממקור הלב). ולמרות בגלל הרגישות לעניין נהוג לשלוח חולים אלו לבדיקות (ארגומטריה ואף מיםפויי לב). אם אלו תקינים כנראה מקור הכאב לא בלב. אולי הצלעות או הכרומים או שק הראות או שק הלב... וכו'. ויתכן שלעולם לא ימצא הפתרון. .. להעלות במשקל ולהפסיק פעילות גופנית זה לא טוב. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה