"אבשטיין אנומאלי"

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/05/2007 | 03:31 | מאת: אור

שלום רב, בן 24 לפני מספר חודשים בצעתי בדיקת מאמץ שגרתית שבמהלכה נספרו 10 הפרעות קצב במנוחה דווקא. בשל כך הפנה אותי הרופא להמשך ברור הכולל אקו לב והולטר, בהולטר נרשמו מס' הפרעות קצב, להבנתי מהרופא... פולסים על דופנות הלב ולא ברור ממה הם נובעים, דופק ממוצע בשינה 25, דופק ממוצע בכלל 45. באקו נמצא כי המסתם התלת צניפי ממוקם נמוך, "אבשטיין אנומלי" - דליפה קלה, יתר לחץ דם ראיתי קל עד בינוני. באקו נוסף שללו יתר לחץ דם ריאתי. כל חיי עסקתי בספורט, לא נרשמו לי בעבר הפרעות קצב, בגיל 4 +- אקו לב תקין (עקב חששות של אמא שאבחנה הפרעות שינה), רק בשנתיים שלוש האחרונות התחיל להופע לי הפרש גדול בין דיאסטולי לסיסטולי, ניתן היה למצוא אצלי לחץ דם 120/80 וקיום 130/40. האם יתכן כי המצב הקיים אינו מולד? מה הקשר למיקום הנמוך של המסתם ולדליפה והאם יש גורמים נוספים לכך? האם יש סבירות שהבעיה הופיעה בשל קצב חיים אנטנסיבי, לחצים רבים ופעילות גופנית מואצת ולעיתים חריגה? האם הפרעות שינה יכולות להגרם עקב הבעיה הנוכחית או עובדת הדופק הנמוך? האם יש קשר בין לחץ הדם לבעיה הנ"ל? ולמהות המכתב.... האם ניתן לקיים אורך חיים ספורטיבי עם בעיות מסוג זה? אלפי תודות,

03/05/2007 | 11:40 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אנומליה על שם אבשטיין הוא מצב מולד ולא קשור למהלך או סטרס החיים - אני מניח שאצלך המצב קל (יש דרגות חומרה שונות). בכל אופן הייתי מציע לך ללכת למומחה למומים מולדים להוועץ בו תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה