s.v.t.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/05/2001 | 17:37 | מאת: משה

שלום רב אני בן 42 נשוי ואב לשלושה. לפני כשנה עברתי אבילציה, צריבה בגלל התקפים של דפיקות לב מואצות. הכל עבר בשלום אצל פרופ ברנרד בלסן מבי"ח איכלוב. בביקורת נאמר לי שהכל מצוין אפשר לעשות הכל כולל כל פעילויות הספורט. עדיין אני מרגיש מדי פעם, תחושה של תחילתו של התקף ( פעימות מוקדמות ). באותו הרגע אני מאוד נבהל כי אולי ההתקף חוזר למרות שמלבד הפעימה המוקדמת לא מתרחש ההתקף, אבל עדיין זו תחושה לא נעימה. לדברי הפרופ', עלי לא להתייחס בכלל לתופעה זו. רציתי לדעת מדוע זה קורה והאם עלי לחשוש ? בתודה, המודאג.

12/05/2001 | 22:06 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני לא יודע להגיד לך מבלי לראות הולטר ובדיקת מאמץ. זה יכול להיות רק פעימות מוקדמות חסרות משמעות או לחליפין רצפים ארוכים וכו' וכו'. אני בטוח שאם בלהסן אמר לך להתעלם, הוא עשה זאת לאחר שבדק את הממצאים (אני מניח הולטר וארגומטריה) תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה