יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/04/2001 | 15:15 | מאת: אבי

יש לי לחץ דם מאד לא יציב. היום שינוים: דיאסטולי 130-180 , סיסטולי 70-95 . אני מקבל: Vascace Plus - (c ilazapril 5 mg + disothiazide 12/5 mg) בנוסף עוד 12.5 מג. דיזותיזיד - כל זה בבוקר ובערב Norvasc 10.mg. שאלות: 1/ מה דעתכם על שילוב התרופות? 2/ מה ניתן להוסיף/לשנות כדי ליצב את הלחץ דם? נ.ב.: מ בטה-בלוקרס (נורמיטן) אני מקבל בראדיקרדיה ודופק 42-46 . בתודה אבי

29/04/2001 | 21:57 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זה לא פשוט. על מנת לראות האם באמת יש כאלו קפיצות ולראות האם הערכים הגבוהים הם הדומיננטים במהלך היממה (או אולי אלו רק קפיצות אפיזודיות ונדירות), אני ממליץ לך לעשות הולטר לחץ דם - זה יראה את עקומת לחץ הדם במהלך היממה. ולפי התוצאות האלו אפשר יהיה לכוון את הטיפול טוב יותר. לגבי התרופות, אין טוב ורע... מה שעובד עובד. התרופות שאתה נוטל בהחלט טובות. תעשה הולטר ל"ד תודה על תשומת הלב

30/04/2001 | 19:55 | מאת: אבי

ד"ר אילן קיציס הנכבד, תודה, תודה רבה! אני מתכוון בימים הקרובים לעשות הולטר. אודה לך מאד אם אוכל לחזור ולהתייעץ איתך אחרי זה. אבי

מנהל פורום קרדיולוגיה