bypass+ aortic valve replacement

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/04/2001 | 21:20 | מאת: אלכס

שלום רב. אבא שלי בן 61 . לפני כ- 4 שנים עבר צינטור ואז נאמר לו כי יש לעבור ניתוח של מעקפים + החלפת מסתם אאורטלי .לאחר המתנה של שנה לתור לניתוח הוא הגיע שוב לבית החולים עם כאבים ואז התברר כי לא מתכוונים לנתח אותו בגלל שהוא ב"HIGH RISK"-שריר הלב מורחב .אבי המשיך עם הטיפול התרופתי.עכשיו לאחר שמצבו החמיר,לאחר צנתור חוזר הרופאים טוענים שכן צריך לעבור את הניתוח .גודל שריר הלב עכשיו כ-7.5 עם מי אפשר להתיעץ , במה צריך להצטייד , מי נחשבים טובים בניתוחים אלה ?

23/04/2001 | 21:49 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זהו ניתוח די סטנדרטי. מאידך לאביך יש לב חולה. ניתוח (אם הנזק לשריר הלב כתוצאה מההצרות במסתם), סביר להניח שיתוקן. אין כזה דבר תור שנה - חד משמעית. מקסימום מחכים מספר שבועות (מקסימום ! ולרוב הרבה פחות). איפה הוא מיועד לעבור את הניתוח ? למעשה כמעט כל הכירורגים בארץ עושים ניתוחים אלו באותה מידה של הצלחה ... תודה על תשומת הלב

23/04/2001 | 22:17 | מאת: אלכס

רב תודות על התשובה . אבי מאושפז עכשיו בב"ח כרמל ב חיפה. ככל הנראה פשוט לא טרחו לצור איתו קשר בשנה ההיא . מודה על תשובה .

מנהל פורום קרדיולוגיה