צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/04/2001 | 05:54 | מאת: חיים

אני בחור בן 48 עברתי אוטם והשתלת סטנט בעורק הקדמי הפרוקסימלי לפני 6 חודשים. עקב תעוקה חוזרת ומיפי לב עם טליום חיובי. הופנתי לצינתור. בצינתור נמצאה הצרות דיפוזית בתוך הסטנט הכולל מוצא של ענף דיאגונלי משמעותי. המלצת הרופאים היא לבצע ניתוח מעקפים להשתלת LIMA ל- L.A.D + דיאגנולי. שאלתי היא:כמה זמן מהלך הניתוח? מה תוצאות החלמה? וכמה זמן? האם ההחלטה של הרופאים נכונה? ואיך מתבצע הניתוח האם נלקחים חלקים מגופי? שאלה נוספת מה המקום הכי טוב לביצוע הניתוח? בתודה מראש חיים אליהו.

23/04/2001 | 14:15 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אחחוזי ההצלחה בניתוח זה מעולים. בעיקר לאנשים צעירים ללא מחלות נלוות או מחלו קשות אחרות. בהיעדר אופציה ל"בלון" או סליל נוסף. אני מניח שאין כל מוצא חוץ מניתוח. כיוון שלא סביר להשאיר אותך עם היצרות (וחשש לחסימה מוחלטת) של העורק הכי חשוב של הלב. יש הניגשים לניתוח זה גם ללא משאבת לב ראות ובגישה צדדית ולא דרך חתך של עצם בית החזה. וגם אפשר לעשות חתך בעצם אך עדיין ללא משאבת לב ראות. אני לא בטוח שבמקרה שלך זה משנה הרבה... אבל תשאל את הכירורג על אופציות אלו. העורק הנלקח מבית החזה שלך (עורק השד) לא חיוני בכלל לחייך, ומאידך הוא מהווה מעקף מעולה הנשאר פתוח לשנים רבות מאוד (מאוד), הרבה יותר טוב ממעקפים ורידיים. באמת לא מזמן היה לי מקרה דומה מאוד עם בחור בן 38. היום הוא "בריא" בבית. כמובן שניתוח הוא יותר מסוכן מללכת ברחוב... וגם בעורק המושק יכולות להיות בעיות בהמשך (אך הסבירות לכך נמוכה) האם הלב נפגע בזמן האוטם? האם הבלון והסליל היו הטיפול הראשוני לאוטם או שבוצע בהמשך האשפוז....? תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה