ניתוח מעקפים לחולת אסטמה קשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/04/2001 | 17:14 | מאת: גיל

אימי בת 66 מאושפזת בימים אלו בבית החולים סורוקה עם סתימה של כ98 אחוז באחד מהעורקים ליד הלב ובעורק נוסף 60 אחוזים לחר צינתור וללא הצלחה טיפולית הוחלט על ניתוח מעקפים . אימא שלי סובלת מאסטמה קשה ולאחר שתי בדיקות מאמץ הרופאים טוענים שאימי לא תעמוד בניתוח שכזה בשל תיפקודי ריאה לקויים. המשמעות ברורה וכואבת . שאלתי 1. האם יש פתרונות חלופיים לחולה אסטמה בכל זאת לבצע את הניתוח? 2. אני רוצה לפנות לחוות דעת נוספת של מומחים , אשמח לקבל המלצות למומחים בתחום זה כמובן באופן פרטי. כבנה אני רוצה למצות את כל האפשרויות לריפויי מחלתה אם קיימות כאלה אודה באם תייעצו לי בברכה ותודה לכל המסייעים, גיל

13/04/2001 | 23:52 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אפשר לעשות נסיון לשפר את תפקודי הראות, זה יכול לקחת ימים רבים או שבועות, ואחר כך, אם תפקודי הראות מספיק טובים לשקול שוב ניתוח. כמו כן אפשר לנסות שוב לבצע "בלון", או לנסות לשפר את הטיפול התרופתי עד כמה שאפשר, למקסימום. אלו עצות כלליות מאוד. לא אוכל להכנס יותר לעומק מבלי לראות את כל הנתונים ואת החולה. אתה תמיד יכול ללכת לקרדיולוג נוסף לחוות דעת שניה, וגם לרופא ראות תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה