סינוס טכיקרדיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/04/2001 | 01:04 | מאת: רוני

שלום לרופא אני סובל מגיל מאד צעיר מסינוס טכיקרדיה במנוחה הדופק מגיע בקלות למאה פעימות בדקה במאמץ ובהתרגשות הרבה יותר. טופלתי בדרלין 10 ועד לסלו דרלין 80. כיום אני מטופל בנורמיטן 25 פעמים ביום. היצעתי בדיקות לב מקיפות שכללא מאמץ ואקו לא נתגלו כל סימני מחלה לבבית. מספר שאלות לרופא 1. האם זוהי הדרך הנכונה להילחם בתופעה 2 מה מידה הסכנה בה 3. תופעה זו משפיעה על הכושר שלי ואיני יכול לרוץ או לבצע פעולות במאמץ מה ניתן לעשות עזור לי בבקשה

13/04/2001 | 09:57 | מאת: ד"ר אילן קיציס

במאמץ הדופק עולה מהר ל - 100 , חשוב איך הדופק במנוחה (ללא תרופה), האם גם מהיר? אם באמת יש לך כל הזמן דופק מהיר (גם במנוחה) יש הגיון במתן תרופה שתאיט את הדופק וזה צריך לעזור לך לבצע פעילות.. ולא להקשות. אם הדופק מהיר מאוד גם במנוחה אני מציע לך להבדק על ידי מומחה להפרעות קצב - יש אופציות טיפוליות מלבד תרופות. אבל אני לא יכול להיות בטוח מבלי לראות הולטר, ארגומטריה ואקג. מלבד כך, יש חוסמי ביטא אחרים שאולי לא ישפיעו עליך במו הנורמיטן. תודה על תשומת הלב

15/04/2001 | 04:03 | מאת: רוני

תודה לרופא על נתשובה על אילו חוסמי בטא אחרים או טיפולים אחרים אתה ממליץ . הייתי אצל מוחמה בהפרעות קצב ולא אצאתי מעודד תודה ומקווה לעיצה רוני

מנהל פורום קרדיולוגיה