נוזל בקרום הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/04/2001 | 12:11 | מאת: שלי

לאבי אבחנו כמות נוזל גבוה מאוד מהממוצע (מים הנמצאים בין קרום הלב ללב ) בנוסך לבעיית הנוזל אבי חולה אסטמה קשה מזה 15 שנה מטופל במשאף ונטולין לאחר טיפול תרופתי רמת הנוזל לא ירדה והוחלט לנתח ולנקז את הנוזל בניתוח הושאר חלון בקרום הלב על מנת שאם יווצר נוזל מחדש יצא הנוזל לחלל הבטן לאחר ניתוח ניקוז הנוזל המיותר (שנוקז גם מריאה ימנית )נלקחה דגימה של הנוזל והתגלה שהנוזל היה שחפתי לאחר הניתוח התקשה אבי בנשימה ולכן מטופל בחמצן גם כיום בבית כמובן אבי עבר טיפול לחולה שחפת שאורכו כחצי שנה כיום אבי נמצא כחודש לפני סוף הטיפול השחפתי ועדיין סובל מכאבים נוראים בריאה השמאלית בצילומי החזה ישנו איבחון של פצע בריאה ואין יודעים האם הוא נגרם מחיידק השחפת או בשל מחלת האסטמה שאלתי היא : מה עושים עם הנוזל שכל פעם מחדש מתגלה בריאה ? האם יש טיפול חד פעמי לסיים את הפרשה ? מה יקרה אם במידה ואבי יסיים את הטיפול השחפתי ועדיין ישאר החיידק בגופו ? האם נתקלת במקרה כזה ויש לך איזה המלצה לטיפול ? אבי בנוסף להכל מעשן די כבד כיום מעשן 1-1.5 קופסאות ליום האם זה מהווה סכנה גבוהה ?

04/04/2001 | 22:16 | מאת: ד"ר אילן קיציס

נראה לי שאביך עבר המון בדיקות, ודנו על המקרה שלו המון רופאים ומומחים לראות, מחלות זיהומיות, קרדיולוגים ומנתחי לב. אני באמת לא יכול להכנס לעובי הקורה, בטח ללא בחינת כל הממצאים ובעיקר צילומי החזה - שם הבעייה. כמובן צריך גם CT של בית החזה ועוד המון בדיקות ונתונים, שקיימים, ולא ציינת. סליחה

מנהל פורום קרדיולוגיה