בדיקת לב במאמץ- דופק מטרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/03/2001 | 00:48 | מאת: דני

שלום רב לרופא אני מבקש לשאול שאלה תאורטית. אני סובל מאנגינה פקטוריס. בבמבחן במאמץ אני מגיע מהר מאד לדופק המטרה וגם יש לי כאבים בחזה. אני מבקש לקבל הסבר ולהבחין בין שני מקרים. 1. האם העובדה שאני מגיע מהר לדופק המטרה הינה בגלל האיסכמיה ( כלי להתייחס לכושר הגופני ). 2. במקרה דימיוני, במצבי ובכושר הגופני שלי , רק בלי איסכמיה האם היה לוקח יותר זמן עד שהייתי מגיע לדופק המטרה. בתודה - דני

27/03/2001 | 21:28 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הלב לא יודע עברית ולא יודע מה זה דופק מטרה... בדופק מסויים, אם יש הצרויות בעלות משמעות, הלב יהיה חשוף לאיסכמיה (לא מגיע מספיק דם עבור אותה דרגת מאמץ), ואז יופיעו שינויי אקג. אילו הדופק לא היה עולה ולא חשוב מה הסיבה בהחלט הגיוני שאותה איסכמיה לא היתה מתאפשרת... ולא היו מופיעים שינויי האקג. אם הדופק לא היה עולה בגלל "כושר גופני מעולה" הייתה עושה הרבה דקות הליכה או ריצה על המסילה... וזה לכשעצמו היה מקנה לך פרוגנוזה מצויינת גם ללא השגת דופק המטרה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה