מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/03/2001 | 21:20 | מאת: תמי

שלום רב, אבי עבר בדיקת לב במאמץ והתגלה כי ב 88% מהדופק המרבי החזוי ישנו חשד לאיסכמיה במאמץ תגובה היפרטנסיבית. דיאסטולית למאמץ. האבחנה המשוערת הינה r/o chronic ischaemic heart disease ממצאי אקג הראו כי אין סימנים של איסכמיה חריפה. על אבי לעבור מיפוי לב עם תליום במאמץ בשיטת SPECT. אודה לכם באם תסבירו לי על מהות הבדיקה, מטרתה וכיצד היא מתנהלת בתודה מראש

27/03/2001 | 21:31 | מאת: ד"ר אילן קיציס

במיפוי SPECT במאמץ, רואים האם הלב סובל מאיסכמיה (=לא מגיע מספיק דם), איפה ממוקמת האיסכמיה (באיזה דופן של הלב), ומה גודלה ... פרטים חשובים מאוד להמשך הטיפול. ובמקביל, המאמץ מראה באיזה דופק (איזו דרגת מאמץ) מופיעה האיסכמיה ושינויי האקג. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה