ניתוח מסתם תיקון או החלפה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/03/2001 | 07:56 | מאת: ק.ש

לכבוד ד"ר קיציס אני אמור לעבור ניתוח עקב צניחת מסתם שמאלי M.V.P. ברצוני לקבל מעט אינפורמציה לגבי אחוז ההצלחות בארץ בתיקון המסתם. הפנו אותי לפרופ' וידנה לקבלת יעוץ, אבל בינתיים אני בחשש כבד. אני מבקש מעט מידע לגבי הניתוח והאפשרויות בתודה מקרב לב ק.ש.

26/03/2001 | 15:49 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תיקון המסתם היא פעולה נפלאה היכולה להוציא אותך מהניתוח "בריא". כמו חדש. היא ללא ספק עדיפה על החלפת המסתם. האנטומיה של MVP שונה מחולה לחולה. הכי קל לתקן אם העלה האחורי צונח וכל היתר תקין. תיקון העלה הקדמי קצת יותר מורכב - אבל בהחלט אפשרי. על מנת להחליט צריך לראות את האקו לב וגם אקו דרך הושט (שאפשר לעשות גם בחדר הניתוח עצמו. אחוזי ההצלחה בניתוח זה מצויינים. יותר מכך אני לא יכול להגיד, מבלי לראות את האקו ואת יתר הפרטים .. מה אמר לך המנתח...? תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה