בדיקות לב/בדיקות תקופתיות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/03/2001 | 19:48 | מאת: מיקי

ד"ר שלום אני בן 50. עברתי שתי התקפות לב שהאחרונה היתה לפני כשנה והוגדרה כהתקפה קשה (15 פעם דום לב) למרות זאת נגרם נזק קטן ביותר ללב. לפני מספר חודשים אושפזתי ועברתי צינתור כתוצאה מכאבים שהתבררו יותר מאוחר ככאב מחידק בקיבה. (בצינטור הכל נראה תקין) למרות זאת מידי פעם יש לי מחושים בחזה ולאור העבר הקרדיולוגי שלי אני הדבר גורם לחשש מובן. מאחר ואני רוצה לנסוע לחו"ל לתקופה היתי מבקש לדעת לאור הנסיעה ובכלל האם יש בדיקות אשר יכולות לאשר לי כי מצבי טוב ואין איזה התקפה בדרך ובכלל איזה בדיקות רצוי וצריך לעבור כל תקופה וכו. בתודה מראש מיקי

26/03/2001 | 15:52 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן. קודם כל אם אתה מרגיש טוב ויכול לעשות פעילות גופנית ברמה טובה - זה אומר הכל... המנוע חייב להיות טוב אם האוטו נוסע טוב. אפשר גם לבדוק זאת בצורה יותר מבוקרת - בדיקת מאמץ ואקו לב יתנו כמעט את כל המידע הדרוש.. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה