אאורטה יורדת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/03/2001 | 06:44 | מאת: amnon

שלום לצוות, מדובר באישתי בת 41. נפגעה בתאונת דרכים לפני 18 שנה. בבדיקות שיגרתיות של חומציות בקיבה, התגלתה אאנוריזמה בגודל של 4 ס"מ. אנו נמצאים כרגע בשלבים של בדיקות, אישתי כרגע קיבלה הנחיה להתנהג כרגיל, היא עובדת כמיילדת . אנו עדיין לא קיבלנו חוות דעת אחת שלמה, וברצוננו לפנות לעוד כאלה שמסוגלים לעזור. אנו אכן הבנו שהמקרה נדיר מאוד. האם זה תחום קרדיולוגי, או כלי דם , או אולי שניהם יחד? אנו נמצאים בידיעה כבר כ שלושה שבעות, ש"פצצת זמן מתקתקת" בבטנה של אישתי. אנא עזרתך. הבדיקות שנעשו: CD עם חומר ניגוד. ובדיקת אקו דרך הוושת. היה הבדל בגודל שנמצא בCT לבין ההאקו. CD גודל אאנוריזמה 4*5 אקו 4 ס"מ

26/03/2001 | 15:55 | מאת: ד"ר אילן קיציס

באמת מקרה למומחים לכלי דם. זאת לא בהכרח "פצצה מתקטקת"... הכל תלוי אם ההתרחבות הזאת מתקדמת או לא. CT בטן עם חומר ניגוד היא בדיקת הבחירה. צריך לעקוב ולראות מה קורה ... לך למומחה לכלי דם תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה