קוצב לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/03/2001 | 11:01 | מאת: יהודה

הוצע לאבי להשתיל קוצב לב, עד עכשיו טופל בתרופה בשם נורמיטן, וקומדין בעיות בעיקר בקצב לב לעיתים מהיר מאוד עד 160, לעיתים נמוך ומגיע למצב של סחרחורת וכמעט נפילה. ברצוני לדעת כיצד מתבצעת ההשתלה? האם יש תופעות לואי? ומה הסיכונים במידה וישנם?

26/03/2001 | 15:58 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הסיכונים הם בעיקר זיהומים מקומיים ולעיתים גם בדם. זה נדיר אבל קורה - כמו בכל ניתוח. בכל אופן נראה שיש לך מצב המכונה SSS מחלת הסינוס החולה. לעיתים דופק מהיר ולעיתים איטי עד כמעט עילפון. על מנת לטפל בדופק המעהיר צריך תרופות להאטת קצב הלב, אך זה ירד יותר מדי וקיים החשש לעילפון. לכן הציעו לך קוצב לב - למנוע את הדופק האיטי ולאפשר טיפול (בתרופות) בדופק המהיר. אם זה מה שהקרדיולוגים המליצו לך - לך על זה. האם נבדקת על ידי מומחה להפרעות קצב וקוצבים ? תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה