עיבוי דופן חדר ??? מדוע?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/02/2018 | 16:38 | מאת: דניאל

שלום ביצעתי אקו לב שהיה תקין לפני שנה וחצי אני בן 35 ובריא ללא ידע על בעיות חוץ מדכאון... אני נוטל סיאליס כבר כמעט שנה לפני משגל בערך פעמיים בשבוע ... בדיקת האקו לפני שנה וחצי הראתה רק אי ספיקה טריקוספידאלית מינימלית...אמרו לי לעשות שוב רק עוד 5 שנים אבל אני התעקשתי ועשיתי עכשיו שוב... ועדיין אותו מצב של אי ספיקה מינימלית אך פתאום צצה בעיה אחרת של mild left ventricular hypertrophy ואני לא מבין למה כי Ivs יצא 0.9 ו lvpw יצא גם 0.9 מה שכן שמתי לב שלפני שנה וחצי וגם לפני 15 שנה בבדיקות יצאו Ivs 0.9 ו lvpw 0.7 יכול להיות שהשינוי הזה בין 0.7 ל 0.9 ב ivpw מסמן לי על המחלה הזו פתאום? אין לי לחץ דם ואין רקע במשפחה של הבעיה הזו... אני לחוץ מאוד לא יודע כל כך מה לעשות... ולמה אמרו לי לעשות עוד 5 שנים ובגלל ההתעקשות שלי הנה יצא ממצא.... ממה זה יכול לנבוע האם עקב ירידה בטסטוסטרון או משימוש בסיאליס או בכלל מכןשר גופני?

10/02/2018 | 21:37 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אלה ערכים בגדר נורמה. קרוב לוודאי מדובר פשוט בנושא מדידיה זאת לא מדידה מתמטית.

מנהל פורום קרדיולוגיה