הפרשי לחץ דם בין הידיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/01/2018 | 22:24 | מאת: ליה

הי, בת 26, בריאה בד"כ. בעלת הפרעת חרדה. מטופלת שנים, מצב טוב. תרופות קבועות- ציפרלקס 30 מ"ג, בעת הצורך- ריטלין 40 La. לפני כשבוע, תחת הרטלין, סבלתי מלחץ בחזה, בחילה ודופק מואץ. תסמינים דומים להתקף חרדה- אך ללא חרדה. קפצתי לאחות למדוד ל"ד בעצת הרופא- הוא היה 125/103 ודופק במנוחה 105 (נחשב לתקין אצלי). למחורת ללא הרטלין- 115/77 והפסקתי לסבול מהתופעות שתיארתי. אך, בהזמנות אחרת, שוב התחיל לחץ בחזה ללא חרדה. מעט נימול ביד בכף יד שמאל. ל"ד ביד ימין היה - 115/80 וביד שמאל 114/68. יד ימין היא היד באמת שאני מרגישה חוסר נוחות. האם ההפרשים תקינים או צריך ברור נוסף? בתודה, ליה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אלה ערכים זהים. לדעתי אין בעיה. ל״ד 125/103 ממ״כ לא תקין - חקל דיאטולי, אך כאן מתעוררת שאלה באם מבחינה טכנית נשעתה מדידה ״ נקיה״. כדאי לבצע בדיקת הולטר ל״ד. ריטלין עלול לגרום לעלית בל״ד. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה