כאבים בחזה שלא עוברים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/01/2018 | 18:06 | מאת: דוד

שלום, אני בן 30, בריא בד"כ, לפני כחודשיים ולאחר כמה ימים שבהם הייתי מצוי בלחץ נפשי החלו לי כאבים במרכז החזה. הכאבים אינם חדים אך בכל התקופה הזאת לא חלה הטבה. לפני כחודש בעת ביצוע בדיקת א.ק.ג במאמץ שבוצעה ביוזמתי (עוסק בספורט) הורידו אותי ממכשיר ההליכה בטענה שהא.ק.ג מתאים "לשינויים לא ספיציפיים". הקרדיולוג במכון מצא שגם בשנת 2005 הא.ק.ג הציג את אותה תופעה נשלחתי לבדיקת אקו לב שיצאה תקינה לחלוטין וכשהקרדיולוג טוען שהכאבים הם "כאבים של הראש". הכאבים מופיעים במרכז החזה, לפעמים אינם קיימים כלל ולפעמים מורגשים יותר. שמתי לב שהם יכולים להופיע יותר בעת שאני מתכופף וגם בזמן נשימה עמוקה ואו כשאני מרוקן את האוויר לחלוטין מהריאות. מה יכול לגרום לכאבים ואיך עליי לנהוג? אני מעט חושש שכן בעוד 3 שבועות אני אמור לטוס לתקופה של כמה חודשים. תודה רבה!

13/01/2018 | 17:41 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

עליך להיבדק אצל קרידולוג. לבצע בדיקת אקו לב במאמץ במידה ולא תמצא סיבה יש לבדוק נושא של מערכת העיקול, ריאות בעיה גרמית אורטופדית - ע״ש וכו. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה