שיקום לאחר מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/03/2001 | 11:14 | מאת: אלימלך

עברתי ניתוח מעקפים לפני שבועים בדיוק. אחרי 4 ימים עברתי למרכז שיקום , ובעוד6 ימים חזרתי הביתה. אפשר לקבל יעוץ כללי לתהליך השיקום בבית ? אני צועד בוקר וערב , עד מתי כדאי לחבוש את הרגל המנותחת בתחבושת אלסטית והאם חשוב לחבוש גם את הבלתי-מנותחת. אני לא מבקש תכנית יומית אבל אשמח לכמה טיפים כללים עד שאגיע לרופא קרדיולוג כחודש לאחר הניתוח. כולם אומרים שאני משתקם יופי למרות 67 שנותי . אודה למעט עצות בסיסיות .

22/03/2001 | 21:30 | מאת: ד"ר אילן קיציס

קצת קשה לי לענות על שאלות אלו ככה מהשרוול. אין כללים אוניברסלים לכולם. צריך להתאים תוכנית שיקום תפורה לחולה הספציפי. לשם כך צריך להבדק. לך לקרדיולוג שלך ושאל אותו את כל השאלות האלו. דרך אגב - תצטרך להיות במעקב קבוע אצל קרדיולוג אפילו שהכל "בסדר". זה חשוב מאוד. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה