הרמות ST ו AT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/12/2017 | 16:05 | מאת: גלעד

שלום. אני בן 43. רזה. כולסטרול וטריגליצרידים בדם תקינים. לחץ דם תקין 110-70 לא מטופל בכדורים. ידוע 20 שנה על VPBS APBS PVCS היו תקופות עם אלפים ביום בהולטר ובשנים האחרונות רגוע רוב הימים יש בודדים ביום. אחת לכמה שנים אני במעקב קרדיולוג בקופח. אקו לב לפני שנה תקין. לפני שנה הרגשתי קצת שינוי בהפרעות בקצב ולקחתי אק"ג + לופ שניתן לשדר מרחוק. הממצאים: 1. בכמה שידורי לופ מצאו שיש לי טכיקרדיה עלייתית, AT קטעים של כמה שניות דופק מהיר כ 130 ואז נרגע. 2. עשיתי בשנתיים לפחות 15 תשדירי אק"ג מלא 12 לידים כולם יצאו תקינים. עם זאת באק"ג אחד לפני שנה היה את הפענוח הבא: "קצב סינוס 70 לדקה Q והרמות ST ב 2,3,AVF דינמיקה בהשוואה לתרשים קודם". כשהיתה התוצאה הזאת שלחו אותי לחדר מיון ושם שעה אחרי האק"ג היה תקין ובדיקות דם תקינות. הקרדיולוג בקופח למיטב זכרוני פענח את האקג החריג כך: "low atrial rhytm". אמר שזה באמת שינוי באק"ג אבל היות ומאז היו עוד 10 אק"ג כולם תקינים ואקו לב תקין אז בשלב זה אין מה לעשות עם זה. רציתי לשאול 1. מה זה אומר שהיה לי באק"ג "הרמות ST" ו/או "low atrial rhytm " , האם זה אומר שאני בסיכון מוגבר להתקף לב או בעיה אחרת? האם זה דורש מעקב מיוחד? 2. לגבי קטעים מהירים לכמה שניות של AT, שמופיעים אחת לכמה ימים, האם זה מסוכן? והאם זה בסדר שאני לא לוקח שום טיפול לזה כי נפשית מסתדר עם זה. תודה רבה

23/12/2017 | 13:46 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, בדיקה איננה תקינה ויש צור בהלמת בירור אצל קרידולוג. נא לגשת בהקדם. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה