מסתם מיטראלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/03/2001 | 14:42 | מאת: זיו

Dear Doctor, I was wondering what the mitral valve is and what a thicking of it causes. Thank u, Ziv

21/03/2001 | 21:11 | מאת: ד"ר אילן קיציס

המסתם המטראלי הוא זה הנמצא בין העליה והחדר השמאליים. מחלה מולדת של המסתם, לרוב צניחת המסתם, היא גורם מאוד שכיח לעיבוי המסתם וכן מחלה ריאומטית (עם או בלי דלקות קודמות על המסתם), יכולה לגרום לעיבוי המסתם. תודה. על מנת לענות יותר לעומק צריך הרבה יותר פרטים, ובעיקר בדיקת החולה ואנמנזה

25/03/2001 | 21:41 | מאת: מעין

ד"ר נכבד, אובחן אצלי MVP + MR אלא שחילוקי הדעות בענין הן רבות. חלק מהרופאים טוענים שזה כלום,וההפרעות אצלי הן על רקע חרדה,חלק טוענים שזה מצריך ביקורת כל כמה חודשים, וחלק מדברים על החרפת המצב בעוד שנים,"בנתיים תעשי חיים". אני בתסכול רק מהרעיון שיש לי משהו בלב. לא תמיד אני יודעת לאבחן בין התקף חרדה לארוע לבבי. עד היום ,תודה לאל,לא נטלתי תרופות,לא אושפזתי,ולא ניתנו לי איסורים,אבל מבחינת סימפטומים אני סובלת בלי סוף,מה שגורם לי להמנע מתפקוד יומי רגיל. שאלתי היא ,האם אני זקוקה לטיפול נפשי או לטיפול קרדיולגי

26/03/2001 | 16:11 | מאת: ד"ר אילן קיציס

על נפשי אני לא יודע... בקשר ללב, MVP עם אי ספיקה של המסתם מצריך טיפול מונע זיהומים לפני פרוצדורות פולשניות וטיפולי שיניים - כל החיים. זה לא מסובך, נהוג לתת אנטיביוטיקה וזהו. אל תתאמץ לזכור איזה סוג ואיזה מינון - רק תגיד לרופא השיניים או למנתח שיש לך בעיה במסתם ואתה צריך אנטיביוטיקה לפני הפעולה הוא ידאג ליתר. בקשר לעתיד - הכל תלוי במידת החומרה של המחלה. יש MVP קל מאוד שזה למעשה רק "מצב" ולא מחלה. ויש מקרים קשים של אי ספיקת המסתם עד כדי צורך בניתוח. יש ספקטרום גדול מאוד. אם אמרו לך "תעשה חיים" אני מניח שאצלך זה קל. חולי MVP לא פעם מציינים חרדות ודפיקות לב וכאבים לא טיפוסיים בחזה ו"מה לא".... ובאמת לרוב (אבל לא מיד) לא מדובר בבעיה קשה, אלה רק תחוה סובייקטיבית. לעיתים כן צריך טיפול בתרופות. אני לא יכול מפה לייעץ לך איזה תרופות ומה בדיוק המצב שלך, מבלי לראות את כל הנתונים לך לקרדיולוג טוב תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה