שריר הלב בהמשך לפנייתי מה-1/11

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/11/2017 | 00:23 | מאת: אט

תוצאת CK-MB% יצאה גבוהה טווח הנורמה הוא בין 0.00-6.00 לבני יצאה תוצאה של 10. שאלתי המקורית היתה :בני הינו חייל לפני כחצי שנה הוא עבר אירוע שני של פריקרדיטיס ומאז הוא במעקב לאחרונה הוא עשה בדיקות דם ותוצאת CK-MB% יצאה גבוהה טווח הנורמה הוא בין 0.00-6.00 לבני יצאה תוצאה של 10.8. לעומת זאת בבדיקת CPK-MB ׂIU/L- תוצאות הבדיקה יצאה 19.8 כאשר טווח הנורמה הוא CPK-MB ׂIU/L- תוצאות הבדיקה יצאה 19.8 כאשר טווח הנורמה הוא כלומר בדיקה תקינה אודה לך אם תסביר לי את המשמעות של תוצאות אלה ואיך ממשיכים מכאן. בדיקה אחת כאמור גבוהה והשנייה תקינה מאחר ומדובר ברופאים צבאיים הגישה אליהם קשה תודה

10/11/2017 | 23:06 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, נא לגשת לקרדיולוג לצורך הערכה מלאה. במידה ושי תלונות יש לגשת לחדר מיון לצורך השלמת הערכה וביצוע בין היתר בדיקת טרופונין troponin בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה