ניתוח לב ללא תפרים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/03/2001 | 17:26 | מאת: meir

שלום דר' קיציס, באתר www.swissinfo.org [באתר משנה שלהם: "מדע ובריאות"] מופיע מאמר על שיטת ניתוחי לב, כולל מעקפים וכו', ללא צורך בתפרים " Hearth surgery without stitches" שכבר מתבצעת בבית החולים של Bern בשווייץ. הם מגדירים את השיטה כמשמעותית ביותר בתחום ניתוחי הלב מזה 20 שנה! האם השיטה מופעלת גם בארץ? אם לא - האם יש כוונה כזו? מה דעתך? תודה, מאיר

19/03/2001 | 22:58 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא ידוע לי. מה שמבצעים הרבה לאחרונה זהניתוח בלי לפתוח את בית החז. פוערים פתח לא גדול בין הצלעות משמאל ודרך פתח זה עושים את המעקפים. זה אפשרי רק בחלק מהמקרים (ולא תמיד אצל כל החולים)... אולי לזה הכוונה. בכמה מרכזים בעולם מנתחים על ידי מה שנקרה "רובוטיקה" נעזרים במכשירים ארוכים אשר יכולים להגיע לעורקי בית החזה והלב גם ללא חתכים גדולים... אולי לזה הכוונה . תודה על תשומת הלב

20/03/2001 | 17:03 | מאת: meir

שלום דר' קיציס, ראשית כל - תודה. על כל פנים, המאמר השויצרי מתאר זאת מעט אחרת. חג פסח שמח לך ולבני ביתך! מאיר

מנהל פורום קרדיולוגיה