ציסטה פריקרדיאלית, במה מדובר?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/08/2017 | 14:58 | מאת: יהונתן לוי

שלום, אני בן 24 וכבר שנה שאני סובל משריפה/גירויי בעת נשימה ושיעול כרוני. ביצעתי המון בדיקות ללא מזור: אקו לב ואקג תקינים ספירומטריה תקינה אצל רופא ריאות, צילום רנטגן חזה ללא ממצאים, ואנדוסקופיה מספר פעמים. לא נמצאה שום גורם מיוחד... חוץ מPost Nasal Drip שלאחר מכן אמרו שאין. לא ברור כרגע. כרגע בוחן את האפשרות שמדובר בGERD והולך לגסטרו. עשיתי לאחרונה CT חזה ובסיכום כתוב: "יש לציין מבנה ציסטי קטן כ-17 מ"מ באזור מעל לסרעפת מצד ימין. טיב הממצא אינו ברור. ציסטה פריקרדיאלית? אחר? מומלץ המשך בירור ומעקב" למי אני פונה אם הממצא הזה (איזה סוג רופא)? האם הוא יכול להיות הגורם לבעיה?

02/09/2017 | 15:27 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מימצא זה אינו ברור..... ייתכן ציסטה פריקרדיאלית, אך ייתכן ולא. יש להלשים בירור מקיף כולל אקו לב. במידה ומדובר בציסטה פריקרדיאלי, לעיתים ניתן לעקוב, אך לעיתים יש צורך בהתערבות כירורגית. דברים אחרים יש לשלול עם מומחים בתחומים אחרים. אני חשוב שרופא מפשחה חייב לחכז את הבירור.

מנהל פורום קרדיולוגיה