שאלה לגביי תופעות לוואי של פנטסה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/07/2017 | 13:33 | מאת: דור

שלום אני בן 22 אובחנתי עם קרוהן והומלץ לי להתחיל לטפל עם תרופה בשם פנטסה. באתר DRUGS.COM כתוב כי חלק מהתופעות לוואי (אמנם לא שכיחות במיוחד) זה דלקת קרום הלב Pericarditis ודלקת שריר הלב myocarditis. ברקע יש לי הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות אבל בתדירות גבוהה מאוד (בהולטר האחרון שעשיתי מצאו לי 800 בשעה). השאלה שלי היא: 1. האם פנטסה יכולה להיות מסוכנת מבחינת דלקת קרום ושריר הלב? כי אני צריך להתחיל לקחת ואני קצת מפחד. 2. במידה ואקח פנטסה ולא יהיו תופעות לוואי, לא אצטרך לדאוג? כלומר, הסכנה של דלקת קרום ושריר הלב היא בהתחלתה של נטילת התרופה, או שהיא יכולה להופיע בכל שלב ובכל זמן של נטילת התרופה? תודה על העזרה.

01/07/2017 | 14:11 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

רק נוודא שם pentasa זאת הכוונה?

01/07/2017 | 16:49 | מאת: דור

כן, השם של התרופה זה pentasa מקבוצת 5asa

01/07/2017 | 20:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

ok אז זה רשום באתר עם מידע על התרופה....אזי מה השאלה?

01/07/2017 | 23:11 | מאת: דור

השאלה שלי היא כזאת: 1. האם פנטסה יכולה להיות מסוכנת מבחינת דלקת קרום ושריר הלב? כי אני צריך להתחיל לקחת ואני קצת מפחד. 2. במידה ואקח פנטסה ולא יהיו תופעות לוואי, לא אצטרך לדאוג? כלומר, הסכנה של דלקת קרום ושריר הלב היא בהתחלתה של נטילת התרופה, או שהיא יכולה להופיע בכל שלב ובכל זמן של נטילת התרופה? תודה על העזרה.

08/07/2017 | 17:07 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אין לי מידע בנושאים הללו.

מנהל פורום קרדיולוגיה