פריקרדיטיס ו-ASLO האם יש קשר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/06/2017 | 12:04 | מאת: אט

בני חלה בפריקרדיטיס ולאחר חודש וחצי של הפסקת הכדורים היתה התלקחות חוזרת. חודש וחצי לפני התחלת הפריקרדטיס הראשון לבני היה אודם בגרון.בהתלקחות השנייה נלקח מבני בדיקת ASLO שהתשובה היתה 800U מכאן הסתבר שהיה לו חיידק בגרון שלא טופל. האם יכול להיות שהרעלנים של החידק גרמו לפריקרדיטיס? ושאלה נוספת מה הסיבה שיש התלקחויות חוזרות ונשנות של הפריקרדיטיס? תודה על תשובתך

01/07/2017 | 12:50 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. הקשר הוא בכך שעליה בחלבון זה מבציע על זיהום גרן - סטרפטוקוקוס אשר עלול להיות בהקשר לדלקת לב. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה