הגבלת גובה לטיול אחרי החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/06/2017 | 13:36 | מאת: עמיר

אני בן 55, ברצוני לנסוע לקירגיסטן בטיול גיפים מאורגן. במהלך הטיול יהיו מעברי הרים בגבהים בין 3000-4000 מטר. בשנת 2008 עברתי ניתוח החלפת מסתם אורטלי במסתם תותב ונוטל קבוע קומדין. מצב בריאותי טוב מאד , עוסק בספורט והמסתם ומפל הלחצים במצב תקין. האם שהייה בגבהים הנ"ל מסוכנת לי וכדאי לי לוותר על הטיול ? בתודה רבה - עמיר.

03/06/2017 | 15:56 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, יש לקבל ניתונים מדוייקים לגבי תפקוד תותב, תפקוד לב כולל סיסטולי ודיאטסולי ומצב של עץ כלילי. עליך לנות לקרדיולוג מטפל שלך עם כל החומר הרפואי בדידיך על מנת לקבל תשובה. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה