דקירות בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/03/2001 | 08:39 | מאת: איציק

שלום. אנ י מתקרב לגיל 50. אני סובל לא מעט מדופק לא סדיר, דקירות בחזה, וכאבים בחזה העליון, וגם הרגשת חנק מדי פעם. עברתי בירורים קרדיולוגיים כמו אקו, הולטר, וארגומטריה. האקו קבע שחדר שמאלי מוגדל במעט, (אני שוקל כ-100 קג' גובה 1.89 מ')בבדיקת ההולטר לא נמצא משהו מיוחד פרט לקצב סינוס מסויים שאיני מבין בכך. את הארגומטריה לא סיימתי עד תומה עקב סחרחורת ומחנק מסויים וקושי בנשימה. נרשם לי כי אין עדות לאיסכמיה. בעיקרון לא נמצא משהו מיוחד, אבל הכאבים והדקירות נמשכים. אני סובל גם שינויים ניווניים בחוליות הצוואר והגב, האם יכול להיות קשר לכאבים ולדקירות בחזה? תודה רבה. איציק

15/03/2001 | 18:29 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן... יכול להיות שהכאבים מקורם לא בלב. זה יכול להיות מ"אלף" בעיות קטנות אחרות ברובן לא מזיקות... ורק מפריעות. כמובן שהייתי יורד במשקל ומתחיל לעסוק בספורט לפני כל טיפול אחר. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה