דופק מהיר בהיריון שבוע 19

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/05/2017 | 21:18 | מאת: לולה

שלום, בת 30 ,היריון ראשון. טרם ההיריון הייתי סובלת מתחושת דפיקות לב ודופק מהיר, מבירור לפני שנה נמצא בהולטר פעימה מוקדמת על חדרית, אקו תקין. רקע משפחתי : ל2 אחיותיי גם פעימה מוקדמת ולאימי בעיות עם המסתם המיטרלי מגיל 30. כעת אני בשבוע 19, כמעט מההתחלה שאני מרגישה כמעט כל יום דופק מהיר וחולשה במנוחה, תחושת כללית לא טובה, גם במאמץ קשה לי ולא מסוגלת ללכת יותר מ10 דקות בלי עצירות והתנשפות, אחרי ארוחות או הליכה אני מרגישה דפיקות לב חזקות ודופק מהיר. אחרי מאמץ הדופק לא יורד לי כמעט 45 דק' ואני מרגישה רע. מדדתי כמה פעמים דופק במנוחה כשהרגשתי רע וזה היה בין 80-100 . האם זה תקין ? או עשוי להיות מצב מסוכן? מה עושים במצבים כאלו?

20/05/2017 | 09:34 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. בד״כ בהריון דופק עולה ומגיע לישאו בטרימסטר השני. עלית דופק מדופק בסיס - לפני היריון יכולה להיות עד 10-15 פעימות. סיבות אחרות לעלית דופק היא אנמיה, חסר ברזל, הפרעת בתפקוד בלוטת התריס. נא להיבדק אצל קרדיולוג. בברכהֿ דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה