תוצאות בדיקת tcd לברור pfo

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/05/2017 | 16:21 | מאת: הופ

בעקבות בדיקת אקו לב דרך הושט שבה נמצא כי קיימת אי ספיקה מיטרלית וטרוספיקודלית קלה ללא יתר ל.ד. ריאתי וללא הגדלה של העלייה השמאלית בהזרקת בועיות היה מעבר מימין לשמאל המחשיד לpfo אין עדות בקרישי דם בלב או טרשת ביצעתי השלמה לבדיקת TCD בבדיקה נמצא right to left קטן בלבד במנוחה ללא Valsalva ללא עדות ל mes (microembolic signal( תוך כדי valsalva עדות לבודדים ב mes לאחר valsalva עדות לבודדים ב mes מה זה אומר? האם זה מתב שקיים גם בטרשת כללית?

11/05/2017 | 16:40 | מאת: הופ

המשך..סליחה הכוונה בסוף השאלה היתה לטרשת נפוצה

13/05/2017 | 12:01 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, מעבר לא גדול של בועיות, מרמז על קיום מעבר קטן ביותר בגובה של מחיהצ בין עליתית. טרשת נפוצה זאת מחלה נוירולוגית קשה. תודה. דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה