לחץ דם גבוה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/05/2017 | 16:42 | מאת: יולי

שלום...אני בת 38 בריאה בדרך כלל , חודש לאחר לידה 3 בקיסרי עקב רעלת הריון ...לאחר כמה ימים מלידה הובחנתי כ severe pet hellp syndrome...לאחר 12 ימי אשפוז השתחררתי עם כדורי טרינדייט 200 mg לאחר שבוע הורידו את זה ל100 ...עקב לחצי דם נמוחים הפסקתי לקחת את התרופה (כבר שבוע שלא לוקחת)...לפני כמה ימים היה לי פיק של לחץ דם 151/ 90 למשך שעתיים ולאחר מכן ירד ספונטני אבל לפני יומיים אני על ערכים של 140-145/ 90-93 כל היום יורד רק בזמן מנוחה אבל ברגע שקמה מהמיטה ומתחילה לזוז זה עולה עוד פעם הגעתי ל151/93....אני כבר מפחדת לזוז!!! אני מרגישה עיקצוץ בפנים חום בידיים וראש וגם כבדות בראש.....מה אני יכולה לעשות שזה התייצב? אשמח עם תענה לי ...תודה

05/05/2017 | 22:24 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. עליך לבצע אקו לב, והולטר ל״ד. בנוסף יש לגשת להערכה בנושא של ל״ד אצל רופא מומחה ביתר לחץ דם, נפרולוג או פנימאי. לקבל טיפול. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה