לחץ דם גבוה בדרגה ראשונה וכאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/04/2017 | 02:11 | מאת: ליליאן

לאחר תקופה ארוכה מאוד של לחצים בחזה , סחרחורות ,כאבי ראש וכאבי גב. וניסיון למצוא את הבעיה בעזרת הולטר לב 24 שעות ,אקו לב, אקג וכל מיני בדיקות דם של בלוטות התריס וכו. רוב התוצאות יצאו בגבולות התקין והנושא נעזב במשפט שאומר - זה יחלוף עם הזמן... פה ושם היו "התקפי כאב" נוראיים אך לרוב הם סבילים ואפשר להמשיך את מהלך היום איתך.. השבוע אחרי כאב נורא חזק בחזה וקושי לנשום, סחרחורת ,רעידות בגוף וכובד של הראש. נעשתה מנוחה של 4 שעות ואז בדיקת לחץ דם והתוצאה הייתה : סיטואלי 154, דיסיטואלי 68 ודופק 90. בהמשך אותו לילה ויום שוב כאבים בחזה וחנק , כאבי ראש ,לחצים בחזה וכול התופעות שצוינו. כלומר הבעיה לא חלפה ועכשיו גרועה יותר. צורף סיכום תוצאות ההולטר לב בבדיקות הבייתיות שנעשו במהלך היום הקצב של הסיטואלי נע בין 98-154 הדיסיטואלי 47-88 והדופק נע בין 65-100 האם זהו מצב מסוכן? יש מה לחשוש? אף אחד לא הסביר לי מהם הפרעות קצב על חדריות. או שום דבר בעצם.. תודה מראש

22/04/2017 | 16:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. המצב מחייב טיפול תרופתי. נא לגשת לבדיקת רופא משפחה ו/או מומחה ליל״ד לשם קבלת טיפול. יש לבצע השמך בירור כולל הולטר ל״ד. בהולטר יש אירועים של דופק מהיר, אך זה עלול להיות קשור למשל לעילות ל״ד. פני נא לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה