בעקבות צינתור שלא הצליח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/04/2017 | 22:55 | מאת: שי

שלום ד"ר אבי (בן 69) עבר לאחרונה צינתור אלקטיבי בעקבות מעקב שגרתי (מטופל בטיפול תרופתי מזה 10 שנים לאחר צינתור קודם). הצינתור לא הצליח. עורק LAD סתום בהיצרות של מעל 90 אחוז לכל אורכו ולא הצליחו להחדיר שום בלון. הרופאים שללו ניתוח מעקפים בשל הסתימה לכל האורך והמליצו על טיפול תרופתי וספורט מבוקר ועקבי. השאלה: 1. האם יש מקום לבקש מהקרדיולוג הפניה לצינתור נוסף בעוד מספר חודשים לאחר ביצוע ההמלצות? האם יש סיכוי שהסתימה תיפתח? האם קרו מקרים כאלה שצינתור שני הצליח לאחר כשלון צינתור ראשון באותו עורק? 3. האם משמעות הדבר היא שהתקף לב משמעותי הוא רק עניין של זמן? 4. האם אין לרפואה היום פתרונות כירורגיים אחרים למצבים כאלה מלבד ניתוח מעקפים? 5. הרופא אמר שבעקבות פעילות ספורט עקבית ומבוקרת הלב יודע לייצר לעצמו מעקפים. האם יש בזה ממש? 6. אבי נכנס לייאוש. מה ניתן לעשות מעבר לטיפול התרופתי? תודה מראש שי

22/04/2017 | 20:15 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. בלי מידע רפואי מדוייק על פרטי הפרטים לא ניתן להתייחס לנשאל בשאלתך. פנו נא לבדיקת קרידולוג מסודרת עם כל החומר הרפואי הנמצא בידיכם. לאחר בדיקה של פרטי הפרטים של מקרה ניתן לדון בשאלותכם ברצוה רצינית ומלאה. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה